OMRÅDET

Där Vasastan möter Hagastaden

Stockholms nya, spännande stråk heter Norra Stationsgatan. Få platser i innerstaden är lika tillgängliga som denna pulsåder kommer att bli.

Hagastaden möter Vasastan

Nu växer Stockholms innerstad norrut och Nova Park ligger just där den mer än sekelgamla Vasastan möter nya stadsdelen Hagastaden. Norra Stationsgatan är redan i full förvandling till ett härligt levande stråk, präglat av kontrasten mellan nytt och gammalt. Det varierade utbudet av matupplevelser, kvalitativ service, handel och aktiviteter ger storstadspuls samtidigt som det förenklar vardagslivet.

Kvarterets gatuliv kompletteras med luftig grönska. Förlängningen av Hälsingegatan blir ett grönskande parkstråk som i andra änden av kvarteret möter Norra Stationsparken. I denna nya, halvkilometer långa park finns promenadstråk, bersåer och vattenspeglar alldeles inpå knuten. Den blir också en grön passage hela vägen till Vasastadsbornas klassiska gröna lunga Hagaparken. I Nova Park får du både storstadskänsla och blomstrande frihet.

Den nya stadsdelen Hagastaden ska totalt få 6 000 nya bostäder och 50 000 nya arbetsplatser. Bakom cirka 10 procent av de nya bostäderna står Einar Mattsson. Hagastaden får tydlig storstadskaraktär och blir en fortsättning på den täta,  levande stenstaden. Bostadshusens bottenvåningar kommer att inrymma butiker, serviceinrättningar, restauranger, kaféer, förskolor med mera.

Du tar dig snabbt vart som helst

Förutom allt det som närmiljön i Vasastan och de nya stadskvarteren har att erbjuda, får Nova Park svårslagna kommunikationer. Oavsett vart man vill ta sig i innerstan eller hela länet, och hur man vill resa, så kommer man snabbt dit.

Den nya Citybanan med pendeltågsstationen vid Odenplan har gjort Vasastan ännu bättre uppkopplad till länets spårtrafik. Från Nova Park når du stationsnedgången i korsningen Vanadisvägen/Dalagatan på fem minuter till fots. Dessutom är busskommunikationerna utmärkta och på lite sikt tillkommer stationen Hagastaden på tunnelbanans nya Gula linje mellan Odenplan och Arenastaden. För den som vill ta bilen ligger överdäckade E4/E20 helt nära.

Det spontana och bekväma livet

Vasastan är sedan länge en hemtrevlig stadsdel som kan bjuda på det oväntade, roliga och annorlunda. Ett besök på ett galleri, ett antikvitetsfynd, en teaterupplevelse, en mysig stund på ett café eller en god måltid. Denna anda av spontanitet och nyfikenhet håller på att fortplanta sig in i de nya stråk som uppstår längs Norra Stationsgatan. Här ska man trivas, må bra och kunna koppla av.

I det absoluta närområdet finns service och handel etablerat redan nu. Nya restauranger som drivs av kända krögare samsas med trevliga kaféer och butiker som gör livet lika bekvämt som roligt. Till detta kompletterar stadsdelens nya grönområden, som leder vidare in i Hagaparken, med lugn och frihetskänsla.

Vill du bo i Nova Park?