STUDIO

Urban yteffektivitet

Studiolägenheterna har en urban stil i grått och svart med råa industriella inslag, som betonggolvet och trappan upp till loftet. Dessa hårda element balanseras med färgsättning i nyanser av lera och mattan i naturfiber på loftet.

Designkoncept

Den lägre husdelen längs med Hälsingegatan erbjuder en helt annan typ av boende än i tornen. De ytsmarta studiolägenheterna i denna del av Nova Park är till övervägande delen ettor på 35 kvadratmeter som utöver boytan har ett möblerbart loft med begränsad takhöjd (c:a 1,85 m). Loftet är på nära halva lägenhetsytan och kan nyttjas som sovrum med kontorsplats. Här finns dessutom en garderob och ett mindre fönster mot innergården.

Inredningen och ytskikten i studiolägenheterna får en rå, urban känsla. Golvet är i så kallat mikrocement, den snyggaste betong som skådats. Arbetsbänken i köket är i rostfritt stål och uppvikt som i ett klassiskt restaurangkök. Trappan upp till loftutrymmet är speciellt framtagen för Nova Park och konstruerad i mattsvart stål. Är du på jakt efter en studiolägenhet med smak av New York eller Berlin kan du sluta leta.

Under loftutrymmet är takhöjden c:a 2,30 m. Här ligger hall, badrum och det stilrena köket. Köket är öppet ut mot vardagsrummet i lägenhetens öppna del där takhöjden är på imponerande 4,25 m. Det blir ett luftigt utrymme för umgänge med fantastiskt ljusinsläpp från glaspartiet mot Hälsingegatan, som går hela vägen från golv till tak. Via en skjutdörr kommer man ut på den läckra infällda balkongen som är lika bred som lägenheten.

På översta våningen i den lägre husdelen finns även sju stycken tvåor på 50 kvadratmeter. De inreds i samma stil som studiolägenheterna. Här är dock den totala takhöjden c:a 3,50 m, så här får man ett rent sovloft, inte ett utrymme som går att nyttja som sovrum. Å andra sidan får du här ett riktigt sovrum med skjutdörrar, vilket sparar ytterligare utrymme. Utöver två balkonger som hänger ihop så hör dessutom en härlig, 50 kvadratmeter stor takterrass till denna lägenhet. Det kompakta stadslivet har aldrig erbjudit så mycket extra utrymme.

Vill du bo i Nova Park?